SUP TOUR 2022

Zaterdag 16 juli 2022, Den Haag

 

Of je al een ervaren supper bent of nog nooit op een board hebt gestaan, het maakt allemaal niets uit tijdens de DARE TO STAND SUP TOUR 2022!

 

Samen met ervaren instructeurs gaan we er een gezellige dag van maken. En niet zomaar een gezellige dag, door jouw deelname aan deze tour help je onze veteranen en hulpverleners met PTSS. De volledige opbrengst gaat namelijk naar stichting Surfivor.

 

Het evenement zal plaatsvinden vanaf kanovereniging De Windhappers, dat vlak naast de Uithof ligt. Na een leuke beginnerscursus van ongeveer een half uur gaan we van start met de tour (8km) door het mooie landschap van het Westland. Door idyllische kanaaltjes en langs de kassen. Er komt van alles aan bod. 

 

Na zo'n lekker stuk peddelen hebben we natuurlijk flinke honger. Blijf daarom na de tour vooral gezellig hangen voor de uitgebreide en luxe lunch (ook geschikt voor vegetariërs). Met een hapje en een drankje sluiten we de dag gezamenlijk en met een grote glimlach af.

"Het doel is plezier maken en zoveel mogelijk genieten!"

De route

De route bestaat uit mooi een rondje door het Westland. Dit stukje komt langs de weg waarna we onder een bruggetje door gaan en uitkomen in het mooie en rustgevende gebied van de kassenbouw en landerijen.

 

De eenden kwaken gezellig om je heen, de ganzen vliegen voor je uit en het rustgevende gekabbel van het water tegen je board maakt deze route tot een waar genot!

 

De dag begint om 10:00 en start met een 'beginnerscursus'. Na een half uurtje starten we aan de route waar we, op ons gemak, ongeveer 1.5-2 uur over zullen doen. De dag zal gezamenlijk af worden gesloten met een lekker lunch (hopelijk in het zonnetje).

Peddelen met een doel

Zoals je waarschijnlijk bekend is ben ik druk bezig met het creëeren van meer PTSS-awarness en het steunen van stichting Surfivor. Deze stichting biedt gratis surf therapie aan veteranen en hulpverleners met een Post traumatische Stressstoornis. 

 

De volledige opbrengst van de SUP Summer Tour 2022 zal naar deze stichting gaan. Jouw deelname helpt dus mee de levens van onze veteranen en hulpverleners te verbeteren!

De instructeurs

Patrick van Eldert

De initiatiefnemer achter DARE TO STAND, peddelt zelf pas een paar maanden fanatiek maar heeft onwijs veel plezier in het helpen van anderen, uitleg geven over suppen en zijn ervaringen delen over van alles en nog wat. Van PTSS tot aan het trainen van de SUP11 City Tour.

 

Tevens is hij werkzaam als Lifeguard bij Reddingsbrigade Den Haag. Dus je kunt met een gerust hart mee het water op.

Mike Kranenburg

Deze kilometervreter is een ware SUP11 City Tour-veteraan (Elfstedentocht op een sup). Hij heeft in totaal 12 keer meegedaan en in 2015 heeft hij deze helse tocht zelfs 2 keer (440km) in meerdere dagen afgelegd. In 2017 heeft hij dit nog een keer herhaald maar dan non-stop!

 

Deze zeer energieke, enthousiaste sport- en supinstructeur kan je alle kneepjes van het vak leren. Van beginner tot ervaren supper, bij Mike ben je aan het juiste adres.

De faciliteiten 

We mogen dankbaar gebruik maken van de volgende faciliteiten van kanovereniging de Windhappers:

 • Kleedkamers
 • Toiletten
 • Douches

 

Parkeren kan gratis op het terrein van de Uithof.

Programma

 • 09:30 verzamelen 
 • 10:00 Welkomspraatje
 • 10:15 Materiaal halen en omkleden
 • 10:30 Start workshop
 • Tussen 11:00-11:30 Start Tour
 • 12:30-13:oo lunch: afhankelijk van hoe snel we terug zijn van de tour

 

Tijden (behalve 10:00 welkomspraatje) kunnen afwijken. Hangt af van hoe de dag loopt. We gaan vooral plezier maken dus de tijden zijn geen harde eisen.

Kosten

 • Entree: gratis
 • Lekkere luxe lunch (ook vegetarisch) €7,50

 

Optioneel:

 • Huur board, peddel en wetsuit €15 -> worden gehuurd vanuit supschool Supbinckies
 • Premium Dare to stand shirt met éénmalige tour korting 

   

Contact

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via info@daretostand.nl. Ik reageer zo spoedig mogelijk.

 

Adres:

Kanovereniging de Windhappers

Nieuweweg 75

2544 NG Den Haag

 

Parkeren kan gratis op het grote parkeerterrein van de Uithof. Vanaf hier loop je binnen 1-2 minuten naar de kanovereniging. 

 

Disclaimer

Suppen is een sport die afhankelijk is van de weersomstandigheden. Wanneer er teveel wind staat of er onweer is kan de tour niet doorgaan. Je zult hier tijdig bericht van krijgen.